Μελάνια εκτυπωτή: Προβλήματα & λύσεις

Μελάνια εκτυπωτή: Προβλήματα και λύσεις.

Μελάνια εκτυπωτή: Troubleshooting

Διαβάστε τις λύσεις στα συνηθέστερα προβλήματα που παρουσιάζουν τα μελάνια εκτυπωτή και συγκεκριμένα των inkjet εκτυπωτών.

Το μελανοδοχείο που μόλις τοποθέτησα δεν εκτυπώνει ή δεν αναγνωρίζεται.

Πιθανόν οι επαφές του μελανοδοχείου να μη κάνουν σωστή επαφή με την κεφαλή εκτύπωσης του εκτυπωτή. Βεβαιωθείτε οτι έχετε προμηθευτεί το σωστό μελανοδοχείο, ότι έχετε αφαιρέσει τυχόν προστατευτικές ταινίες και ότι το μελανοδοχείο έχει εγκατασταθεί σωστά. Καλό θα ήταν να δοκιμάσετε να αφαιρέσετε το μελανοδοχείο και να το εγκαταστήσετε από την αρχή, αφού σβήσετε εντελώς τον εκτυπωτή και τον βγάλετε από την πρίζα για μερικά λεπτά. Σε περίπτωση που τοποθετείτε δύο ή περισσότερα μελανοδοχεία,  (μάυρο και έγχρωμο) εγκαταστήστε τα σταδιακά. Αν το πρόβλημα συνεχίζει, ίσως πρέπει να καθαρίσετε τις επαφές του μελανοδοχείου.

Εμφανίζεται μήνυμα πως το μελανοδοχείο είναι άδειο ή δεν εμφανίζει στάθμη.

Αυτό το μήνυμα εμφανίζεται κυρίως όταν χρησιμοποιείτε συμβατά μελάνια ή αναγόμωση μελανιών. Δεν αποτελεί όμως ουσιαστικό πρόβλημα, είναι απλά ένας έμμεσος τρόπος που χρησιμοποιούν οι εταιρίες για να αγοράζετε αυθεντικά μελάνια. (τα οποία όμως κοστίζουν διπλάσια! ). Παρακάμψτε το μήνυμα πατώντας «ΟΚ» ή «ΝΟ». Εναλλακτικά, κρατήστε πατημένο το πληκτρό “Resume” ή  Canon_Error  για περίπου 10”.

Eμφανίζεται μήνυμα ότι το μελανοδοχείο δεν είναι του κατασκευαστή του εκτυπωτή μου.

Κατά την εγκατάσταση ενός συμβατού μελανοδοχείου, μπορεί να εμφανιστεί μήνυμα που αναφέρει ότι το μελανοδοχείο δεν είναι του κατασκευαστή του εκτυπωτή σας και πιθανόν να μη φαίνεται η στάθμη του μελανιού. Δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα, απλά αγνοήστε το μήνυμα και συνεχίστε να εκτυπώνετε κανονικά.

To νέο μελανοδοχείο που τοποθέτησα τυπώνει με κενά, γραμμές ή στίγματα.

Αν το μελανοδοχείο δεν έχει αδειάσει, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε καθαρισμό κεφαλής και ευθυγράμμιση κεφαλής όπως συνιστά και ο κατασκευαστής του εκτυπωτή σας. Ο καθαρισμός γίνεται απο το μενού συντήρησης του εκτυπωτή σας, ακολουθώντας την διαδρομή: Start Menu -> Devices & Printers. Βρείτε τον εκτυπωτή σας & κάντε δεξί κλικ επιλέγοντας “Ιδιότητες“. Στην καρτέλα “Maintenance” (συντήρηση) επιλέξτε “Καθαρισμός κεφαλής εκτύπωσης” & “Ευθυγράμμιση κεφαλής“.

Δυσκολέυομαι να τοποθετήσω τα μελανοδοχεία στον εκτυπωτή μου.

Βεβαιωθείτε οτι έχετε αφαιρέσει τυχόν προστατευτικά κλιπ ή ταινίες ασφαλείας που έχει το μελανοδοχείο. Αν δυσκολεύεστε να εγκαταστήσετε τα καινούργια μελανοδοχεία στον εκτυπωτή σας, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης του κατασκευαστή ή διαβάστε τα παρακάτω tutorials:

Πως να αντικαταστήσετε τα μελάνια του HP εκτυπωτή σας.

Πως να αντικαταστήσετε τα μελάνια του Epson εκτυπωτή σας.

Ο εκτυπωτής δεν αναγνωρίζει το μελανοδοχείο, ενώ πριν λίγο εκτύπωνε.

Το πιό πιθανό είναι να έχει τελειώσει το μελανοδοχείο και να χρειάζεται αντικατάσταση με καινούργιο. Αν είστε σίγουροι ότι το μελανοδοχείο είναι γεμάτο, βεβαιωθείτε οτι το μελανοδοχείο έχει τοποθετηθεί σωστά, κάνει καλή επαφή με τον εκτυπωτή και το καπάκι του εκτυπωτή είναι κλειστό. επίσης, δοκιμάστε να καθαρίσετε τις επαφές του μελανοδοχείου με ένα νωπό, καθαρό πανί.

Ο εκτυπωτής δε δείχνει τη στάθμη του μελανιου.

Στα συμβατά μελανοδοχεία, λόγω του ότι είναι προϊόντα ανακατασκευής, ενδέχεται να μή φαίνεται η στάθμη του μελανιου μέσα από το μενού του εκτυπωτή σας. Για να καταλάβετε πότε τελειώνει το μελανοδοχείο θα πρέπει να παρατηρείτε τις εκτυπώσεις: όταν αρχίσουν να βγαίνουν “ξεθωριασμένες”, το μελανοδοχείο έχει τελείωσει.

Έχει χυθεί μελάνι στον εκτυπωτή μου.

Αν έχετε εγκαταστήσει σωστά τα μελανοδοχεία σας αλλά παρ’ολα αυτά έχει χυθεί μελάνι εντός του εκτυπωτή σας, πιθανόν να έχει γεμίσει το Ink Waste Pad: Οι εκτυπωτές διενεργούν αυτόματο κύκλο καθαρισμού και κατά τη διαδικασία αυτή, μια μικρή ποσότητα μελανιού αποθηκεύεται στον χώρο απόρριψης (waste pad). Όταν το δοχείο απόρριψης γεμίσει, το μελάνι πιθανότατα θα διαρρεύσει και θα περάσει σε άλλους χώρους μέσα στον εκτυπωτή. Υπάρχει, επίσης, πιθανότητα διαρροής μελανιού από το δοχείο απόρριψης κατά τη λάθος μεταφορά ή μετακίνηση του εκτυπωτή. (Τυχόν μεταφορά πρέπει να γίνεται πάντα σε οριζόντια θέση)

Στο officeplus.gr θα βρείτε μελάνια εκτυπωτή, αυθεντικά ή συμβατά, για όλους τους εκτυπωτές, πολυμηχανήματα και Fax

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *