Ντύσιμο βιβλίων

Ντύσιμο βιβλίων σε 6 απλά βήματα

Ντύσιμο βιβλίων, κάθε χρονιά τα ίδια!

Ιδιαίτερα στις τάξεις του Δημοτικού,  το ντύσιμο βιβλίων είναι απαραίτητο και συνήθως η δασκάλα της τάξης προτρέπει τους γονείς να ντύσουν όλα τα βιβλία με κάποιο τρόπο. Γενικά είναι μια καλή πρακτική γιατί προστατεύει τα βιβλία και τα τετράδια, αλλά συνήθως δυσκολέυει τους γονείς.

Ντύσιμο βιβλίων: Πώς γίνεται;

Το ντύσιμο βιβλίων γίνεται με τους παρακάτω τρόπους:

  • Πλαστικά καλύμματα βιβλίων. Είναι η πιο πρακτική λύση αλλά όχι τόσο αξιόπιστη αφού δεν εφαρμόζουν απόλυτα στα βιβλία.
  • Διαφανές αυτοκόλλητο σε τεμάχια. Μας γλιτώνει απο το πολύ κόψιμο γιατί πωλείται σε έτοιμα φύλλα, αλλά η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα.
  • Με αυτοκόλλητο ρολό, συνήθως σε διάφανο χρώμα. Είναι η πιό συνηθισμένη, οικονομική και αξιόπιστη λύση αλλά χρειάζεται τεχνική. Παρακάτω θα δούμε τα 6 βήματα που θα μας διευκολύνουν στο ντύσιμο βιβλίων με αυτοκόλλητο ρολό.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και σίγουρα θα έχετε τα πιο «καλοντυμένα» βιβλία στην τάξη!

Ντύσιμο βιβλίων

Ντύσιμο βιβλίων

1. Απλώστε πάνω στο γραφείο σας ή σε ένα μεγάλο τραπέζι το ρόλο με το διάφανο αυτοκόλλητο κάλυμμα. Πάνω στο πλαστικό ανοίξτε το βιβλίο και τοποθετήστε το έτσι, ώστε το αυτοκόλλητο να περισσεύει περίπου τρία με τέσσερα εκατοστά από κάθε πλευρά. Κόψτε προσεκτικά το κομμάτι του αυτοκόλλητου που θα χρειαστείτε και αφήστε στο πλάι το υπόλοιπο ρολό.

2. Αφαιρέστε το μισό προστατευτικό χαρτί από το αυτοκόλλητο και κολλήστε προσεκτικά τη μία πλευρά του βιβλίου σας. Για να μη δημιουργηθούν φουσκάλες με αέρα ακουμπήστε το βιβλίο σιγά σιγά και τμηματικά χρησιμοποιόντας ένα χάρακα. Πιέστε το αυτοκόλλητο για να κολλήσει καλά.

3. Αφαιρέστε εντελώς το προστατευτικό χαρτί και με τον ίδιο τρόπο κολλήστε τη ράχη και το οπισθόφυλλο του βιβλίου στο αυτοκόλλητο. Σε αυτό το σημείο πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί για να μην κολλήσουν μεταξύ τους τα κομμάτια του αυτοκόλλητου που περισσεύουν από κάθε πλευρά.

4. Ανοίξτε το βιβλίο στην πρώτη σελίδα και κόψτε ένα τρίγωνο από τις γωνίες του αυτοκόλλητου όπως φαίνεται στην εικόνα.

5. Γυρίστε τα κομμάτια του αυτοκόλλητου που έχουν περισσέψει προς τη μέσα πλευρά του βιβλίου και κολλήστε τα. Κάντε το ίδιο και για το αυτοκόλλητο του οπισθόφυλλου.

6. Κόψτε προσεκτικά τα κομμάτια του πλαστικού που περισσεύουν στην πάνω και την κάτω πλευρά της ράχης του βιβλίου.

Είστε έτοιμοι!

Στο officeplus.gr θα βρείτε καλύμματα βιβλίων και αυτοκόλλητο ρολό για ντύσιμο βιβλίων, όπως και όλα τα σχολικά είδη, σε χαμηλές τιμές και άμεση παράδοση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *