Usb Stick

USB Stick: Οι 10 διαφορετικές χρήσεις του.

Τι μπορώ να κάνω με ένα USB Stick

Η αποθήκευση και η μεταφορά αρχείων είναι η πιό συνηθισμένη χρήση ενός usb stick. Κι’ όμως, ένα «φλασάκι» μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά άλλα πράματα. Διαβάστε 10 από αυτά:

Φορητές εφαρμογές

Στην ιστοσελίδα portableapps.com μπορείτε να βρείτε πάνω από 300 εφαρμογές που μπορούν να εγκατασταθούν σε ένα στικάκι usb και να «τρέχουν» από αυτό ανεξάρτητα σε ποιόν υπολογιστή βρίσκεστε! Για παράδειγμα, μπορείτε να εγκαταστήσετε το OpenOffice , μια πλήρης σουίτα γραφείου που περιλαμβάνει προγράμματα παρόμοια με word, excel, powerpoint κτλ., ώστε να εργάζεστε από οπουδήποτε σα να βρίσκεστε στο γραφείο σας!

Επίσης μπορείτε να εγκαταστήσετε το Mozilla Firefox για να σερφάρετε στο internet, το Thunderbird για να λαμβάνετε και να στέλνετε emails ή κάποιο antivirus!

Εγκατάσταση λειτουργικού συστήματος

Σε ένα usb stick, μπορεί να εγκατασταθεί ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα, windows ή linux! Έτσι ο υπολογιστής θα εκκινεί απο το usb stick ακόμα και αν έχει καταστραφεί ο σκληρός του δίσκος ή αν δεν έχει εγκατασταθεί άλλο λειτουργικό σύστημα! Στο ίντερνετ υπάρχουν οδηγίες για το πως να εγκαταστήσετε κάποιο λειτουργικό σύστημα, απλά googlαρετέ το!

Σύνδεση σε ασύρματο δίκτυο

Εάν έχετε ένα ασύρματο δίκτυο , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον “Οδηγό εγκατάστασης ασύρματου δικτύου” στα Windows XP ή το “Windows Connect Now” σε πιό καινούργιες εκδόσεις windows, για να αποθηκεύσετε σε ένα usb stick τις πληροφορίες για την ασύρματη διαμόρφωση του δικτύου. Με αυτό τον τρόπο δε θα «μπλέξετε» με πολύπλοκες ρυθμίσεις !

Επαναφορά κωδικού πρόσβασης

Εάν έχετε δημιουργήσει λογαρισμό χρήστη στα Windows και θέλετε να τον προστατέψετε με κάποιον κωδικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενα usb stick που θα επαναφέρει τον κωδικό σας σε περίπτωση που τον ξεχάσετε! Διαβάστε περισσότερα εδω: http://goo.gl/gOlA6c

Ενισχύστε την απόδοση του Η/Υ σας

Εάν έχετε Windows Vista, Windows 7 ή Windows 8 , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα usb stick για να επιταχύνετε το σύστημά σας με την τεχνολογία ReadyBoost . Με την τεχνολογία ReadyBoost τα Windows μπορούν να χρησιμοποιήσουν το χώρο αποθήκευσης ενός usb stick ως πρόσθετη μνήμη, βελτιώνοντας σημαντικά την απόδοση του συστήματος . Δείτε λεπτομέρειες εδω: http://goo.gl/WkMtEW

Χρησιμοποιήστε το usb stick ωςMP3 Player

Θα θέλατε να ακούτε μουσική όταν είστε στο γραφείο , αλλά δεν έχετε ένα MP3 player ; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα usb stickσαν MP3 player μαζί με το Windows Media Player και ένα σετ ακουστικών . Απλά αντιγράψτε αρχεία MP3 στο usb stick, συνδέστε το στον υπολογιστή σας και ανοίξτε τον Media Player!

Θυσαυροφυλάκιο κωδικών

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα usb stick για την ασφαλή μεταφορά και φύλαξη ευαίσθητων δεδομένων:αποθήκευση κωδικών απο πιστωτικές κάρτες, κωδικούς από ιστοσελίδες, την φορολογική σας δήλωση, αντίγραφο της ταυτοτητάς σας κτλ. Απλά κατεβάζετε την εφαρμογή Rohos Mini Drive η οποία διασφαλίζει τα δεδομένα σας με τη χρήση κωδικού. Έτσι, θα έχετε μόνο ένα κωδικό να θυμάστε και τα δεδομένα σας θα είναι ασφαλή!

Κλειδώστε τον υπολογιστή σας

Αν ανησυχείτε για την ασφάλεια του υπολογιστή σας ή αν απλά θέλετε να τον «κλειδώνετε» για να αποτρέψετε τα παιδιά σας απο την αλόγιστη χρήση του όσο βρίσκεστε μακρυά από αυτόν, υπάρχει μια εφαρμογή που μετατρέπει το usb stick σας σε ηλεκτρονικό κλειδί! Η εφαρμογή λέγεται Predator και μπορείτε να την κατεβάσετε απο εδω: http://goo.gl/qZAhn1 Όταν το usb stick είναι συνδεδεμένο στον Η/Υ σας όλα λειτουργούν κανονικά. Όταν όμως το αφαιρέσετε, ο υπολογιστής σας κλειδώνει, απενεργοποιείται το ποντίκι και το πληκτρολόγιο και η οθόνη σκοτεινιάζει!

Video Recorder

Χρησιμοποιήστε το usb stick σας για να εγγράψετε το αγαπημένο σας σήριαλ ή μια τηλεοπτική εκπομπή που θέλετε να δείτε αλλά «παίζει» την ώρα που εσείς λείπετε από το σπίτι! Οι περισσότερες σύγχρονες τηλεοράσεις και αποκωδικοποιητές, διαθέτουν υποδοχή USB γι’αυτο το λόγο. Μάλιστα, μπορείτε να προγραμματίσετε μια εγγραφή για να αρχίσει ακριβώς τη μέρα και την ώρα που θέλετε!

Ψηφιακή βιβλιοθήκη

Κατεβάστε και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας βιβλία και φτιάξτε μια ψηφιακή βιβλιοθήκη! Όλο και περισσότερα βιβλία εκδίδονται σε ψηφιακή μορφή και το μόνο που χρειάζεστε είναι ενα tablet ή laptop!

Κάντε κλικ στο officeplus.gr και επιλέξτε το USB Stick με τη χωρητικότητα και τη σύνδεση που θέλετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *